Roosmarijn Sips is
IN BEWEGING
van Bank naar HR


Door Sandra Meijer


‘Na bijna vijf jaar bij a.s.r. bank te werken, was het tijd voor iets nieuws. Mijn werk stond eigenlijk stil en nu de toekomst van de bank duidelijker is, werd ik bevestigd in mijn beslissing om samen met In Beweging actief op zoek te gaan naar nieuwe kansen.

Na mijn aanmelding heb ik een aantal persoonlijke gesprekken gehad met mijn loopbaancoach, onder meer over wat ik wil bereiken. Via een drijfverentest, een interessetest en een persoonlijkheidsmeting hebben we het gehad over waar mijn interesses en kracht liggen. En tijdens de cursus Beroepenschatkist heb ik gekeken welk beroep goed bij me past. Toen kwam ik er al snel achter dat ik iets heel anders wil. Onder andere omdat ik meer contact met mensen wil.


Human Resource Management heeft altijd mijn interesse gehad en door het traject met mijn loopbaancoach heb ik de stap durven nemen om weer te gaan studeren. De HRM-opleiding past goed bij me en geeft me energie. Toen er intern de functie van HR Officer vrij kwam, had ik door het hele traject ook voldoende vertrouwen om te solliciteren. Met succes! En zo is er nu sinds 3 december een nieuw hoofdstuk aan mijn loopbaan toegevoegd. Ik zou anderen dan ook willen aanmoedigen om de stap te durven nemen om je verder te ontwikkelen!’


‘Durf de stap te zetten om je verder te ontwikkelen’

WIL JIJ OOK IN BEWEGING KOMEN?

Er is een uitgebreid aanbod van opleidingen en trainingen. Ook kun je work shops volgen en begeleiding krijgen om je duurzame inzetbaar­heid te vergroten. Kijk op Mijn Ontwikkeling of neem contact op met het team In Beweging.