HR Update


Campus recruitment barst weer los

Het seizoen voor campus recruitment is weer van start gegaan. In een vroeg stadium laat a.s.r. zich op verschillende manieren zien als werkge­ver om zo studenten te interesseren voor een stage of traineeship bij a.s.r. Alleen al in november organiseerde a.s.r. in samenwerking met de Universiteit Tilburg de Finance Expedition, was a.s.r. bij de Bedrijvencon-tactdag van Hogeschool Windesheim in Zwolle en gaven a.s.r.-collega’s gratis workshops bij Future Proof Skills van de Universiteit Utrecht.


a.s.r. wint ‘Alleen talent telt’-award

Tijdens de banen- en ontmoe­tingsmarkt Scoor je talent op 28 november ontving HR-manager Suzanne Kroeks namens a.s.r. de ‘Alleen talent telt’-award. Deze wordt uitgereikt aan de werkge­ver die medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de meeste ondersteuning en begeleiding geeft.

Momenteel werken 31 mede­werkers met een afstand tot dearbeidsmarkt via de participatie-desk voor a.s.r. En 11 mede­werkers met een arbeids­beperking hebben inmiddels een vaste functie.

Suzanne (2e van rechts op de foto) over de award: ‘Een mooie erkenning voor onze inspannin­gen. Het is leuk om te ervaren dat andere bedrijven oprecht geïnteresseerd en enthousiast zijn over onze aanpak.’

Introductie nieuwe medewerkers
wordt anders

Afgelopen maanden hebben HR en Corporate Communicatie gekeken naar het huidige proces van indienst treding van nieuwe medewerkers. Dit naar aanleiding van signalen en feedback van nieuwe collega’s. Inmiddels is het proces op de eerste werkdag (ID-check en uitgifte faciliteiten) al aangepast en verbeterd. Daarnaast worden in januari 2019 de volgende verbeteringen doorgevoerd:

HR kort

Begin oktober is HR gestart met online campagnes voor werken bij a.s.r. Mogelijk zie je af en toe banners hierover. De komende maanden zijn bedoeld om ervaring op te doen en resultaten te meten. Doel is in 2019 onze doelgroepen gericht te benaderen met interes­sante vacatures en informatie over werken bij a.s.r.

In oktober hebben informerende en adviserende klantmedewerkers en hun leidinggevenden toegang gekregen tot het portaal van Hoffelijk, onze nieuwe leverancier voor Wft-opleidingen. Het portaal van Dukers & Baelemans gaat op 31 december dicht.

Er wordt gebouwd aan de nieuwe werkenbij-site. De site is naar verwachting eind januari klaar, en zal half februari live gaan.

Er wordt gebouwd aan de nieuwe werkenbij-site. De site is naar verwachting eind januari klaar, en zal half februari live gaan.

Gezien de enorme belangstelling voor de lezing van professor Erik Scherder over werkstress, kijkt HR of volgend jaar nog een lezing kan worden georganiseerd.

Ook in 2019 zijn de thema’s van de bedrijfsdoelstellingen Klant, Vakman­schap, Financieel en MVO. Jij leidt jouw persoonlijke doelstellingen voor 2019 hiervan af. Je kunt je doelstellingen vastleggen op een evaluatieformulier in MijnHR. Dit formulier komt eind december beschikbaar.

Voor een aantal onderdelen van het vitaliteitsaanbod is heel veel belang­stelling, zoals de bokslessen en de trainingen mindfullness. Bij een aantal sessies, bijvoorbeeld masterclasses over stress, voeding en time management zijn nog plaatsen beschikbaar. Je kunt het aanbod vinden op Mijn Ontwikkeling, In Beweging, Vitaliteitsaanbod.