OR Persoonlijk


Nu de OR uit zeven mensen bestaat, een relatief kleine groep, neemt het OR-werk soms veel tijd in beslag. Zeker nu ik vice-voorzitter ben geworden. Omdat het zo leuk is, is het zelfs verleidelijk om daar mijn volledige aandacht op te richten. Ik moet er alert op zijn dat ook mijn “gewone” werk doorgaat. Wat trouwens ook heel leuk is. Ik leid een corporate startup waarbij ik zoek naar nieuwe verdienmodellen om ondernemers aan ons te binden.

Het is een klein project, met (voorlopig) nog weinig impact, maar het zal je daarom niet verbazen dat innovatie ook een van mijn aandachtsgebieden in de OR is. In beide rollen ben ik met de toekomst bezig, alleen vanuit de OR veel meer op strategisch niveau. De combinatie maakt het juist zo leuk. En het geeft “mijn” startup een plek in het grotere geheel.

De OR is er in het belang van medewerkers én de organisatie. Uiteraard is een toekomstbestendige organisatie ook in het belang van medewerkers. En daarom vind ik het zo belangrijk dat innovatie op de agenda staat. Je ziet dat het verzekeringsspeelveld snel verandert en steeds onvoorspelbaarder wordt. Het is dus al aardig hard werken om dit bij te houden. Als we het dan ook nog nét een beetje beter willen doen dan de rest, moeten we twee keer zo hard ons best doen. Dit wordt mooi verwoord in een quote van The Red Queen uit een van mijn favoriete boeken ‘The Adventures of Alice in Wonderland’. En daar sluit ik graag mee af:

‘Now, here, you see, it takes all the running you can do, to keep in the same place. If you want to get somewhere else, you must run at least twice as fast as that!’


Eline Rugebregt

Vice-voorzitter OR