Gert van Putten komt
IN BEWEGING
maar blijft bij a.s.r.


‘Ik werk al 20 jaar bij Leven, altijd aan de telefoon dus met direct contact met de klant. Ben ook druk geweest met het compensatiedossier en ik heb veel nieuwe medewerkers opgeleid voor het CCL. Door de krimp van Leven en de komst van nieuwe systemen, wordt het team steeds kleiner. Opleiden hoeft niet meer en op termijn vervalt mijn werk helemaal. Ik had gesolliciteerd op een nieuwe functie binnen Leven, maar ben daar niet aangenomen.


Ruim daarvoor was ik al naar In Beweging gegaan om uit te vinden wat ik leuk vind, mocht ik weg moeten. Ik heb daar meerdere gesprekken gehad en ook diverse testen gedaan. Daar kwam onder meer uit dat ik geschikt zou zijn als leraar of politieagent. Dat vind ik ook fantastische beroepen, maar voor mij was het een te grote stap om nu nog een hbo-opleiding te gaan volgen.


Toevallig meldde in die onzekere periode een oud-collega dat er bij AOV vacatures waren. Daar ben ik een paar ochtenden enkele uurtjes gaan meelopen. Heel fijn dat je hiervoor de tijd krijgt van de leiding! En ook de medewerking van mijn teamleden, want die moeten “mijn” telefoontjes opvangen. Het werk leek me erg leuk en gelukkig werd ik na de sollicitatie aangenomen. Officieel stap ik per 1 mei over, in de praktijk is het door een vakantie 15 mei. Ik ben er erg blij mee. Accepteren van nieuwe AOV-aanvragen en mutaties verwerken, het werk is, in tegenstel­ling tot Leven, bij AOV gebaseerd op groei. Ik kan de adviseur vanuit een leuker uitgangspunt begeleiden.


Normaal sta ik niet graag in de belangstelling, maar ik doe mee aan deze rubriek omdat ik anderen wil meegeven dat als je je openstelt voor iets anders, je netwerk en In Beweging gebruikt, er iets moois uit kan komen. Ik heb nu heel bewust voor AOV gekozen en ben blij dat ik straks bij a.s.r. verder kan.’


‘Leraar of politie­agent was een te grote stap’

WIL JIJ OOK IN BEWEGING KOMEN?
Er is een uitgebreid aanbod van opleidingen en trainingen. Ook kun je work shops volgen en begeleiding krijgen om je duurzame inzetbaar­heid te vergroten. Kijk op Mijn Ontwikkeling of neem contact op met het team In Beweging.