MIJN STIMULANS

‘Zo’n vakantieweek drijft op sponsoren en elke bijdrage kunnen we goed gebruiken’

De eerste week van augustus van Christ Smulders (arbeidsdeskundige AOV) staat sinds 4 jaar in het teken van de kinder-vakantieweek in Udenhout. Vanaf de eerste keer dat zijn dochter meedeed met de sport- en spelweek is hij vrijwilliger en sinds 2 jaar bestuurslid.


Door Sandra Meijer


‘Voor de basisschoolleerlingen is er jaarlijks in de vakantie een week vol met sport en spel. Hutten bouwen, een speurtocht, een water­middag, een spooktocht, een dagje op pad en voor de oudere kids een overnachting. Van maandag tot vrijdag zijn zo’n 90 vrijwilligers actief om rond de 250 Udenhoutse kinderen een mooie week te geven.


Het is puur een lokaal evenement, waar ik bij betrokken raakte toen mijn dochter er 4 jaar geleden voor het eerst heen mocht.

De vakantieweek is voor basisschoolleerlingen van groep 1 tot en met 8, hoewel bij die laatste groep de interesse wisselt. De eerste 2 jaar ben ik groepsleider bij de oudste groepen geweest. Dan begeleid je met 2 anderen zo’n 10 tot 15 kinderen. Mijn dochter vond het trouwens erg fijn dat ik bij de oudste groep aan de slag ging. Zo zat ze in haar jongste groep ver van me vandaan. Je wilt natuurlijk in zo’n week met vriendjes en vriendinnetjes niet je vader om je heen hebben.


Je mag 1 keer per jaar een Stimulansplan indienen en natuurlijk kan zo’n vakantieweek dat drijft op sponsoren en vrijwilligers elke bijdrage goed gebruiken. Dus dit jaar heb ik weer een aanvraag ingediend en met het geld van a.s.r. hebben we een paar luchtkussens kunnen huren, waar de kinderen de hele week plezier op hebben.’


OOK EEN STIMULANSPLAN INDIENEN?

Ben je zelf actief bij een maatschappelijke organisatie, dan kunje hiervoor via het Stimulansplan1 keer per jaar financiële ondersteuning krijgen. Meer informatie staat op:
Infonet> over a.s.r.> a.s.r. foundation