‘Een eigen restaurant was een jarenlange droom’

FLEXIBEL WERKEN

Lianne Dolsma, teammanager Zorg

Lianne is sinds 1 mei teammanager bij het Klant Contact Center Zorg en 10 mei opende zij samen met haar man Bas hun Bistro ’t Bloemendaeltje in Amersfoort. ‘De timing van al deze nieuwe uitdagingen kon beter, maar een eigen restaurant was al een jarenlange droom en de baan als teammanager in de front office vond ik ook te leuk om daar niet voor te gaan.’


In het restaurant is Bas de kok en Lianne verzorgt de marketing (‘ben zeer actief op social media’), de administratie en het grootste deel van de financiën. En op vrijdagavond en in het weekend is ze ook geregeld gastvrouw. ‘Ik werk 4 dagen en op vrijdag gaat mijn werktelefoon ook echt uit. Dat doe ik heel bewust. Zeker nu we nog in de opbouwfase zitten, is het belang­rijk om niet alles tegelijk te willen doen. Dat gaat prima, als je maar duidelijk maakt wat anderen van je kunnen verwachten.’


Ze is heel blij met de support die ze van a.s.r. krijgt: ‘Ik vind mijn werk hier ook heel leuk en wilde dat niet opgeven. Dus het is heel fijn dat ik een dag minder kon gaan werken. En als een afspraak met een leverancier echt alleen op een werkdag kan, dan kan dat gewoon.’


Op de werkdagen gaat de telefoon ’s morgens meteen aan en bekijkt Lianne haar mail. ‘En ik ben veel op kantoor. Ik geef leiding aan 25 mensen, en vind dat ik goed benaderbaar en dus dat ik fysiek aanwezig moet zijn. Maar ik zorg goed voor mezelf. Om half 7 ’s avonds gaat de telefoon op stil en 3 keer in de week ga ik sporten, ik boks onder andere. En ik ben weer begonnen met hardlopen, heb me ingeschreven voor de Singelloop, dus ik moet wel...’


Trots vertelt ze over de goede recensies van het restaurant. De gasten roemen het eten en ook het detail dat Lianne alle gasten met een handdruk welkom heet, wordt gewaardeerd. ‘Op ons menu staan de groenten centraal, met daaronder vlees of vis, dus in die zin zijn we ook anders dan anderen. Maar we zijn geen vegetarisch restaurant, wel proberen we zoveel mogelijk duurzaam te zijn, door het gebruik van streekproducten en bijvoorbeeld door zo min mogelijk afval te hebben. Overgebleven wijn kan in een saus en van de schillen van fruit maken we bijvoorbeeld likeur.


Een andere droom van Lianne is ooit een bed & breakfast te openen. ‘Maar eerst willen we Bistro ’t Bloemendaeltje verder opbouwen en goed draaiende houden. Dus voorlopig ben ik helemaal gelukkig met deze combi.’