Kort nieuws


Participatiedesk inspiratie voor andere werkgevers

Op de ‘Dag van de 1000 voorbeelden’ bracht de Utrechtse wethouder Linda Voortman een bezoek aan a.s.r. De politica, met in haar kielzog mensen van het werkgeversservicepunt en VNO-NCW/MKB-Nederland, nam een kijkje bij de Participatiedesk. Volgens de wethouder heeft a.s.r. ‘een unieke en succesvolle aanpak, die als inspiratie kan dienen voor andere werkgevers uit de regio.'


Ondernemers werken bij a.s.r. aan hun microkrediet-app voor Kenia

Bijna dagelijks zijn Walter aan de Wiel en Bartel Verkruijssen te vinden op de ontmoetingsplek van Seats2meet op Groen 0. Sinds medio vorig jaar werken zij daar aan de ontwikkeling van een app waarmee microkredieten tegen veel lagere rentes kunnen worden verleend in Kenia. De testfase van dit product van hun fintechbedrijf Sevi is succesvol verlopen. ‘We zijn klaar voor de volgende stap.’


Onze gastvrouwen en -heren in het nieuw

Het is je misschien al opgevallen: onze gastvrouwen en -heren in de centrale hal dragen nieuwe bedrijfs-kleding. Een eigentijdse look met meer kleur en lekker draagcomfort, die bijdraagt aan een gastvrije en positieve uitstraling. De ‘oude’ en reservekleding die nog goed is, gaat schoon naar Dress for Succes, locatie Utrecht. Deze organisatie helpt mensen op weg naar economische onafhankelijkheid. Mannen en vrouwen met een minimum-inkomen krijgen representatieve kleding en praktische ondersteuning (presentatie-vaardigheden) om zo goed voorbereid op een sollicitatie-gesprek te komen.


Extra ontwikkelkansen door samenwerking met Universiteit van Amsterdam

a.s.r. en de Business School van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan meer samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek. De opleidingen aan de UvA sluiten goed aan bij de opleidingsbehoefte van a.s.r. en haar medewerkers, die door de samenwerking extra kansen krijgen zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien.


Van wijnfles tot drinkglas

Omdat het recyclen van wijnflessen veel energie kost, wordt het nauwelijks gedaan. Zonde vonden de oprichters van Rebottled. Zij bedachten een manier om de flessen te upcyclen: ze maken er mooie drinkglazen van die nu ook bij Plato worden gebruikt.


Letsel Academy levert
eerste lichting letselschadebehandelaars op

De Letsel Academy is een initiatief van HR Opleidingen en Jeannette de Heij, teammanager van Personenschade Regie. ‘Het is moeilijk om goede letselscha-debehandelaars te vinden’, legt Jeannette uit. ‘Er zijn meer vacatures dan goed geschoolde kandidaten, er is veel concurrentie binnen deze branche. Voor een start bij de Letsel Academy heb je minimaal een jaar verkeersschade behandeling ervaring nodig, daarom is de stap voor afgestudeerden te groot.’


Mooie gesprekken bij
paasontbijt Leven

Op 18 april organiseerde a.s.r. leven weer een paasontbijt, dit doen ze al een aantal jaar. Ruim 100 collega’s schoven vanaf 8.00 uur aan de ontbijttafel met diverse heerlijkheden aan. Directeur Pauline Derkman: ‘Aan de feestelijk gedekte tafels ontstonden vaak mooie gesprekken. De open opzet nodigde collega’s uit om juist eens te gaan zitten bij collega’s waar niet iedere dag mee wordt gewerkt. Zo ontstonden nieuwe contacten en werden bestaande contacten verdiept.’


Meest gedeelde blog ooit!

De blogs van a.s.r. worden steeds beter gelezen en ook gedeeld! De blog van a.s.r. schade over nep-klusjesmannen van eind maart spande de kroon!

1487 likes

3067 reacties

1172 keer gedeeld

en 51.215 views!


Ad maakt 50 jaar bij a.s.r. ruimschoots vol

Hij was nog geen 16 jaar oud toen Ad de Kat binnen liep bij De Holland 1859 in Dordrecht. Of ze een baantje voor hem hadden. Zo ging dat in die tijd.

€ 15.000 voor The Colour Kitchen Foundation!

Tijdens het jaarlijkse galaconcert van De Amersfoortse in december is maar liefst € 15.000 opgehaald voor de The Colour Kitchen Foundation.