Kort nieuws


Rick zorgt voor blije kindergezichten
in India

De Ronde Tafel in Zeist (Kromme Rijn) heeft het voor elkaar gekregen. Een schoolgebouw in India waar de leerlingen les krijgen in een van de acht klaslokalen met mooie muur-schilderingen, een echt schoolbord en banken om op te zitten. ‘Dat laatste is echt luxe’, legt Rick Harrijvan uit. ‘En het heeft ook nog eens goed sanitair, ook voor meisjes. Daar ontbreekt het meestal aan. Zelfs zo erg dat ouders meisjes daarom thuis houden.’


Het gebouw dat in september is geopend, is een initiatief van de Ronde Tafel in Zeist en de plaatselijke Ronde Tafel in Jaipur voor de stichting, Freedom through Education. ‘Het geld komt onder andere van ons tweejaarlijkse gala met een veiling in Slot Zeist. Ditmaal bracht dat 35.000 euro op.

Hallo Loyalis!

‘Het is het gevoel alsof je een huis hebt gekocht, maar de sleutels nog niet hebt. Je bent al wel heel erg blij en vertelt het met trots aan je vrienden’, zo omschreef Jos Baeten tijdens de eerste kennismaking met Loyalis hoe hij zich voelde.


Op maandag 4 februari was hij met Chris Figee, Pauline Derkman, Frank Romijn, Jolanda Sappelli en Kees Tuijnman in Heerlen voor een eerste kennismaking met de medewerkers van Loyalis.


Tijdens zijn presentatie – die hij begon in het Limburgs – nam Jos de zaal mee in het verhaal van a.s.r., onze geschiedenis, de strategie en de keuze voor Loyalis: ‘De overname van Loyalis sluit perfect aan bij de strategie van a.s.r. om, naast organische groei, ook te groeien door gerichte overnames. a.s.r. speelt met het merk De Amersfoortse een leidende rol in arbeidsongeschiktheidsverzeke-ringen en behoudt met Loyalis de toppositie in de markt.’

Gebruik de expertise van het a.s.r.-videoteam

Nieuw binnen Merk en Positionering: het a.s.r.-videoteam. Je kunt Chimene Adoptie (expertise design) en Nathalie van den Bor (storytelling) al inschakelen als je een idee hebt en wilt sparren. Nathalie (links op de foto): ‘Collega’s willen wel wat met video, maar weten vaak niet hoe.’ Het a.s.r.-videoteam denkt met je mee. Beginnend met de vraag of video het juiste medium is voor wat je wilt vertellen.


De collega’s geven advies en zorgen voor de regie zodat het resultaat consistent is met wat a.s.r. wil uitdragen. Er wordt gekeken of er mogelijkheden intern zijn. Zo niet, dan helpen ze je verder aan de meest geschikte externe partij. Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar het loket ASR Text & Design.

1000 keer een gastwerkplek bij a.s.r.

Voor Hans Vernooij en zijn vriend Henno van de Hee is het een uitkomst: de werkplekken die a.s.r aanbiedt via Seats2meet. Geregeld boeken de twee ondernemers een plaats, en zijn dan bezig met hun eigen plannen. Voor Henno is dat het adviseren van bedrijven als onlinemarketeer en Hans is als ex-hotelmanager op zoek naar een andere beroepsrichting. ‘Het is een prima plek, gratis parkeerruimte, de sfeer is uitstekend, de voorzieningen zijn goed en voor ons als zzp’ers is zo’n professionele werkomgeving inspirerend.’


Al 10 jaar faciliteert Seats2meet gratis werk- en ontmoetingsplekken voor freelancers en ondernemers in ruil voor hun sociaal kapitaal. Concreet betekent dat het uitwisselen van kennis en vaardigheden.


Bij a.s.r. zijn er sinds 2015 een aantal werkplekken op de begane grond. De laatste twee jaar zijn al zo’n duizend keer werkplekken geboekt. In een volgende i.p., meer over de samenwerking tussen a.s.r. en Seats2meet.

Op uitgerekende datum nog voor-gelezen!

Collega Marjon de Jong was op 23 januari - de start van de Nationale Voorleesdagen - uitgerekend voor de bevalling van haar tweede kindje. Omdat de kleine zich nog niet aankondigde, stapte zij ’s ochtends gewoon op de fiets om op de Marcusschool in Overvecht voor te gaan lezen.


Zij deed dit net als 109 andere collega’s die in de week van 23 januari tot en met 1 februari (weer) naar basisscholen en kinderdag-verblijven gingen. En ook bij a.s.r. was het weer een feestje met de kinderen van Voorschool Op Dreef die voorgelezen werden door Jos Baeten, Ellen Belgraver, Eddy van der Heiden en Sijtje Wesenbeek.


Inmiddels is Marjon bevallen van een gezonde zoon genaamd Taeke!

Verbouwing Post Utrecht krijgt langzaam vorm

Tijdens een rondleiding eind januari kreeg de pers een goede indruk van de voortgang van de verbouwing van het voormalig postkantoor aan de Neude. a.s.r. is eigenaar van het pand.

Frits Tonnaer van Real Estate gaf de aanwezigen een update en vertelde ook dat hij als student hier nog een pakketje had verstuurd. 'Het is natuurlijk super om dit gebouw nu op een heel andere manier weer vorm te geven en terug te geven aan de stad.’


Het monumentale pand is bijna een eeuw oud. Het werd opgeleverd in 1924 en is ontworpen door Joseph Crouwel. In het multi-functionele complex komt de Centrale Bibliotheek met studieplekken en horeca-gelegenheid. Ook komen er verschillende winkels en een fietsenstalling. De her-opening zal gefaseerd plaatsvinden. Dit najaar gaan de winkels open, in maart 2020 volgt de bibliotheek.

Afscheid met een lach en een traan

Nog één keer wilden de collega’s van de Europeesche samen een feestje vieren. Binnen a.s.r. waren ze tot nu toe nog steeds een apart onderdeel. Per 1 april wordt het merk voor reis- en recreatie-verzekeringen geïntegreerd door het samenvoegen van verzekeringen gesloten bij intermediair en volmacht onder het merk a.s.r. en een organisatie voor het reiskanaal bij Ditzo / Europeesche. Volgens adjunct-directeur Carolien Klein Willink-van Tuyl een afscheid met een lach en een traan. ‘Jammer dat het na 99 jaar ophoudt, maar wat mooi dat er zoveel collega’s – en oud-collega’s – hier zijn om nog één keer dat blauwe gevoel te vieren.’


Even voorstellen

Bij a.s.r. zijn twee nieuwe woordvoerders gestart: Rosanne de Boer en Jordi van Baardewijk.


Rosanne komt van Euronext Amsterdam en Jordi werkt al bij a.s.r. in de rol van communicatieadviseur. Hoofd In- en Externe Communicatie Pedro van Looij (rechts op de foto) maakt het team Mediarelaties compleet.


Word je benaderd door een journalist, neem dan altijd eerst contact op met een van deze collega’s. Zij kunnen bepalen of de pers te woord gestaan wordt en door wie.