OR Persoonlijk


Dat a.s.r. volop in beweging is horen we bijna dagelijks, maar een heel concreet voorbeeld daarvan is wel dat ik bij de OR-verkiezingen in maart nog op de reservelijst terecht kwam en er per 1 september al een vacature was die ik op kon vullen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen, omdat ik het belangrijk vind om niet alleen ‘er iets van te vinden’ bij de koffieautomaat, maar ook bij de bestuurder aan tafel. Laat ik daarom meteen hier ook de oproep doen: Vind jij er ook wat van? Vertel het ons dan en/of stel je verkiesbaar! Want door het vertrek van nog een OR-lid is er nu een vacature die met verkiezingen vervuld wordt. Op Infonet vind je daar alle informatie over.


Wat me de eerste weken als kersvers OR-lid is opgevallen, is hoe de kernwaarden van a.s.r. terugkomen in de OR. De warme ontvangst, waarin iedereen bereid is elkaar te helpen. Maar tegelijkertijd ook doortastend op de inhoud. Ook in de relatie met de bestuurder komt dit heel duidelijk naar voren, we gaan met veel respect met elkaar om. Het verleden wordt besproken als dat nodig is, maar we kijken vooral vooruit. Hoe kunnen we a.s.r. nóg beter maken?


In mijn functie als business controller kijk ik hoe we het Pensioenbedrijf nog beter kunnen maken en wat er nodig is om ook in de toekomst succesvol te zijn. Vaak kijken we daar in eerste instantie financieel naar, maar uiteindelijk doen we dat natuurlijk vooral voor onze klanten.


Het werken in de OR heeft mij geleerd bewuster naar de verschillende belangen te kijken. Natuurlijk heeft de OR het belang van de medewerker hoog in het vaandel, maar tegelijkertijd moeten we ook de belangen van de klanten, de samenleving en de aandeelhouders bekijken. We kunnen simpelweg niet zonder elkaar, dus moeten we zorgen dat we het voor iedereen goed blijven doen.


Ik sluit graag af met een mooie quote die daarbij aansluit:
‘Excellence is the gradual result of always striving to do better’.


Robert van der Poel