IN BEWEGING

Wordt teammanager
Jan Hammink vrachtwagenchauffeur?


Door Sandra Meijer


‘Ik was teammanager van twee teams: Klantadvies buiten en het Outboundteam. Dat laatste team heb ik mede opgezet en daar zit meteen de crux. Ik vind het fantastisch om mensen aan te nemen, op te leiden en te begeleiden in hun ontwikkeling. Maar toen het team – dat klanten proactief belt om onze zorgplicht in te vullen – eenmaal stond, kreeg het procesmatige de overhand. En dat ligt me totaal niet. In mijn bila’s met mijn manager Gerard van Zuilekom was dat ook onderwerp van gesprek. En hij zag ook dat ik niet in mijn kracht stond. Daar hebben we het meermalen over gehad. Zo kwam ten eerste naar voren dat ik nabestaandencoach wel heel erg zag zitten en dat doe ik nu ook voor drie dagen in de week. Daarnaast stuur ik nog steeds het team Klantadvies buiten aan.

Wat als…?

Maar op een keer stelde Gerard mij de vraag: stel nu dat er geen Ardanta was? Wat zou je dan willen doen? En ja, ik werk hier al 32 jaar, vind het een hele goede en plezierige werkgever, maar mijn jeugddroom is vrachtwagenchauffeur. Dat gesprek bleef hangen en zo’n zes weken later hadden we het er weer over en zei Gerard dat ik eens moest gaan praten met het team In Beweging. Ik dacht nooit dat ik zo’n – in mijn ogen dure – opleiding en niet werkgerelateerd, zou mogen volgen maar het werd goedgekeurd!


'Mijn manager zag dat ik niet in mijn kracht stond'

Gevaarlijke stoffen

Nadat ik in juli rijlessen ben gaan volgen had ik in december al mijn papieren, zelfs om met gevaarlijke stoffen te mogen rijden. Daarvoor ben ik drie dagen in Duitsland geweest. Er zijn vacatures genoeg, maar of ik echt mijn werk bij Ardanta opgeef, zover ben ik nog niet. Maar het is sowieso fijn dat ik ben voorbereid op een toekomst zonder Ardanta, en daar ging het In Beweging natuurlijk om. Voor nu doe ik eerst ervaring op bij een transportbedrijf in de buurt van Nijmegen. En geloof me, dat achteruit insteken met de vrachtwagen heeft me de eerste keren wel wat zweetdruppels gekost!’

WIL JIJ OOK IN BEWEGING KOMEN?

Er is een uitgebreid aanbod van opleidingen en trainingen. Ook kun je workshops volgen en begeleiding krijgen om je duurzame inzetbaar­heid te vergroten. Kijk op Mijn Ontwikkeling of neem contact op met het team In Beweging.