HR Update


Collega’s op de foto voor werkenbijasr.nl

Op 6 februari gingen 20 collega’s op de foto voor de nieuwe werkenbij-site die half maart live gaat. Behalve op de site kun je de foto’s van deze collega’s vanaf maart ook tegenkomen op social media en in de online campagnes voor werken bij a.s.r.

HR luidt de gong op Beursplein 5

Op woensdag 9 januari opende de afdeling Human Resources de beurshandel op Beursplein 5.


Jolanda Sappelli sloeg op de gong omdat a.s.r. 2e werd in de strijd om het beste HR-beleid van Nederland.

Veel belangstelling voor informatiebijeenkomsten vlootschouw

In januari-februari was de jaarlijkse vlootschouw, waar alle medewerkers van a.s.r. op basis van prestatie en potentieel een plek hebben gekregen in de matrix.

In februari organiseerde HR een aantal informatie-bijeenkomsten voor zowel medewerkers als managers waar meer uitleg werd gegeven. De belangstelling hiervoor was erg groot: rond de 200 collega’s schreven zich in.

In februari-maart ontvangt iedereen individuele terug-koppeling over zijn/haar plek in de vlootschouw en vanaf begin april staat je eigen plotting in MijnHR.

HR Agenda

14 maart
organiseert Stichting Feminer een evenement waar vrouwelijke studenten zich kunnen laten inspireren en motiveren door tien topvrouwen die hun eigen succes al hebben behaald. HR-directeur Jolanda Sappelli en directeur van a.s.r. bank en hypotheken Petra Jansen op de Haar zijn hierbij aanwezig. Feminer maakt zich hard voor gelijke carrièrekansen voor mannen en vrouwen.

10 april
host a.s.r. de jaarlijkse Data Science Meet & Greet, georganiseerd door het CIO platform Nederland. Tijdens het event voor data science-studenten en de lidorganisaties van het CIO Platform Nederland krijgen studenten via een pitch van de deelnemende organisaties een beeld van hun data science-activiteiten. Daarnaast is er ruimte om nader met elkaar kennis te maken.
15 april
vindt de jaarlijkse Inhousedag plaats, waar potentiële kandidaten voor het a.s.r.-traineeship kennismaken met a.s.r. Gelijktijdig begint de werving voor een nieuwe traineegroep, die in september 2019 zal starten.

Young professionals breken ijs op
campus events

Op 7 februari nam a.s.r. deel aan de Landelijke Econometristen Dag (LED) én waren we bij de Carrièredag van de Universiteit Utrecht. De recruiters konden hier opnieuw rekenen op de hulp van young professionals van a.s.r.

Op de LED presenteerde a.s.r. een case en namen we deel aan het netwerkdiner. Op de Carrièredag stond a.s.r. op de bedrijvenmarkt. Recruiters Marguerite Barsingerhorn, Suzanne de Vos en Juliet David konden opnieuw rekenen op de hulp van een aantal young professionals van a.s.r. om het ijs te breken. Trainees Timo Bac, Liselore Hunfeld en Bram Pullens waren bij de Carrièredag. Teun Loermans, Rick van de Meulenhof en Selmar van der Veen leverden een bijdrage aan de LED.
Doel van deelname aan deze campus events is studenten te interesseren voor werken bij a.s.r. en ze warm te maken voor stages, het a.s.r.-traineeship of startersfuncties.

Kick-off Cross Mentoring programma

In januari was op de Archimedeslaan de kick-off van het Cross Mentoring programma 2019 ‘Talent naar de Top’, waar zo’n 150 vrouwelijke talenten werkzaam bij verschillende organisaties aan mentoren van een andere bedrijf werden gekoppeld.

Het programma is erop gericht om de diversiteit en inclusiviteit in de top te vergroten. Vrouwelijke talenten met groeipotentieel worden als mentee gekoppeld aan mensen aan de top van een van de andere deelnemende bedrijven. Mentor en mentee kunnen zo ervaringen delen. Dit jaar doen ongeveer 300 mentees en mentoren van meer dan 40 verschillende organisaties mee met het programma, zoals KLM, Shell, Rabobank, Lidl, KPN en ProRail.

Vanuit a.s.r. gaan Jos Baeten, Chris Figee, Jolanda Sappelli, Petra op de Haar en Pauline Derkman en nog 3 andere directeuren een talent coachen. Daarnaast hebben 3 a.s.r.-toptalenten en 2 directieleden een cross-company mentor gekregen.