Kort nieuws

Zonder drempels een uitvaartverzekering

Voor een groep kwetsbare potentiële klanten heeft Ardanta nu een speciale regeling gemaakt, zodat zij zonder drempels en gezondheidsvragen een uitvaartverzekering kunnen afsluiten.

Zo’n 5 tot 10 keer per jaar krijgt Ardanta de vraag om een uitvaartverzekering te sluiten voor een kwetsbare groep klanten. Bijvoorbeeld van bewindvoerders of intermediairs die met bewindvoerders samenwerken. Vaak zijn dit mensen uit een lage sociale klasse en/of met een psychische beperking en medicijngebruik. De medische en aanvullende vragen die altijd gesteld worden bij een uitvaartverzekering zijn voor deze groep vaak moeilijk en tijdrovend. Met als gevolg dat zij zich niet verzekeren. Voor deze groep heeft Ardanta nu een aparte regeling.

‘Tot nu toe zochten wij ad hoc een oplossing. Met het project Kwetsbare groepen brengen wij er meer structuur in’, zegt Martijn Krom van Ardanta. ‘De regeling geldt alleen voor cliënten die een bewindvoerder hebben en thuis of in een kleinschalige woonvorm wonen. Er geldt een toeslag op de premie, maar daar tegenover staat dat er geen gezondheidsvragen hoeven worden ingevuld, waardoor ook sprake zou kunnen zijn van een premieverhoging. Het belangrijkste is dat we voor deze groep hiermee de drempel weghalen om een uitvaartverzekering te sluiten.’

Zo krijg je een bijdrage voor jouw vrijwilligersorganisatie

Zet jij je naast je werk vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie of goed doel? Dan kan jouw project 500 euro krijgen, via het Stimulansplan van a.s.r. foundation. Natuurlijk zijn er wel enkele voorwaarden.‘

Iedere medewerker kan jaarlijks 1 keer een Stimulansplan aanvragen en daarmee maximaal 500 euro krijgen voor een goed doel. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat je zelf een actieve rol hebt bij de organisatie en/of het doel waarvoor het geld bestemd is. Enkele mogelijkheden ter illustratie en inspiratie. Organiseer jij (mede) een sponsorloop of de verkoop van het koekjes bakken voor de scouting? Moet het clubhuis van de sportclub opgeknapt worden en klus jij mee (of help je bij fondsenwerving hiervoor)? Wil je een activiteit organiseren voor bijvoorbeeld kinderen met een achterstand, vluchtelingen of alleenstaande ouders, het kan allemaal met hulp van a.s.r. foundation. Kijk op de site van Foundation (Infonet, Mijn plein) voor de voorwaarden en hoe je een aanvraag indient. NB Op de achterpagina van dit nummer staat het verhaal van collega Sander van Bellen. Dankzij zijn aanvraag zijn 7 staaroperaties in Ethiopië gefinancierd!

Op de foto:Buitenspeeldag van Stichting Hart voor JES/Veenendaal

Tip voor golfers: golfbaan en museum op a.s.r.-landgoed

Op landgoed Bleijenbeek – eigendom van a.s.r. real estate – in Noord-Limburg is behalve een golfbaan ook het Nederlands Golfmuseum gevestigd. En dat gaat digitaal om ook in coronatijd belangstellenden toegang te geven tot het Nederlands cultuur-historisch golferfgoed. Inmiddels is er een audiotour, waarmee bezoekers met hun eigen smartphone de verhalen over de golfobjecten kunnen beluisteren. Daardoor is voor een rondleiding langs de vele vitrines met golfobjecten niet per se een gids nodig (en kan er makkelijker afstand worden gehouden). Ben je golfliefhebber, dan is een bezoek aan Bleijenbeek de moeite waard.

Kort nieuws

Trappenhuis Paars opgesierd met kunstwerk uit AMEV Huis

In de 2 trappenhuizen op Paars hangen sinds kort 37 schilderijen van Piet Dirkx. De schilderijen vormen samen van oorsprong 1 kunstwerk dat Dirkx in 1996 speciaal heeft gemaakt voor de ontvangstruimte en het atrium van het AMEV Huis (de huidige hal van het a.s.r.-gebouw). Het heeft daar tot de renovatie gehangen waarna de Stichting Kunst & Historisch Bezit het in depot heeft opgeslagen.

Het kunstwerk is getiteld: Een groot stuck Danaë. Piet Dirkx wilde een portret van de opdrachtgever realiseren. Hij kwam op associatieve wijze op het verhaal van de mythologische figuur Danaë wat hem inspireerde tot deze schilderijen. Zo is de gouden muntenregen uit het mythologische verhaal afgebeeld. Maar het eigenlijke onderwerp van zijn kunstwerken is het zoeken naar vorm en kleur. De schilderijen zijn gemaakt van was en elke kleur is apart aangemaakt met pigment. Kleur speelt bij Dirkx een wezenlijke rol. Hij heeft een voorliefde voor veelkleurigheid en de ‘rasta’-kleuren rood, geel en groen.

Collega’s maken er een sportieve zomer van

Wielrennen, karate, paardrijden, kickboksen en handbiken. Een greep uit de sportieve activiteiten van collega’s deze zomer. Met hun actiefoto maken zij kans op een a.s.r. Vitality shirt. Ben jij sportief en wil je zo’n shirt winnen? Stuur dan jouw foto in naar zomer@asr.nl. Dit kan nog tot 22 september.

Om tijdens de vakantie periode lekker te blijven bewegen, hebben de a.s.r. Vitality aanvoerders met de businesslines verschillende activiteiten georganiseerd. Zo organiseerde Zorg voor een team een middag campingspellen in de tuin van a.s.r. en gaat Klantbeleving & Digitaal een rondje fietsen met collega’s vanaf kantoor.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf actief bezig zijn. En wil je daarmee kans maken op een a.s.r. Vitality shirt, stuur dan uiterlijk 22 september je actiefoto in naar zomer@asr.nl. Meerdere collega’s gingen je al voor.

Meedoen met a.s.r. Vitality De fotowedstrijd is een van de manieren waarop a.s.r. Vitality probeert iedereen in beweging te krijgen. Ben je nog geen lid van a.s.r. Vitality? Voor a.s.r.-medewerkers is dit gratis! Hoe meer je beweegt, hoe meer Vitalitypunten je krijgt. En met die punten verdien je interessante beloningen: wekelijks, maandelijks en jaarlijks.

Aanmelden Aanmelden is eenvoudig: stuur een WhatsAppbericht naar het Service Team 06-5124 8836. Geef in je berichtje aan dat ASR Nederland NV je werkgever is en zet je zakelijke e-mailadres erbij.

In Beweging Activiteiten september

Mijn persoonlijke ontwikkeling

Mijn Cover Op kantoor of online via Teams 28 september, 09.30 – 17.00 uur

Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie Ethiek Café Online via Teams 16 september, 13.00 – 16.30 uur Inspiratiesessie ‘Onze onbewuste aannames’ Online via Teams 14 september, 15.30 – 17.00 uur

Mijn gezondheid

Online training Anti Piekeren Online training Optimisme kun je leren Online training Leren relativeren

Mijn werk en privé in balans

Online training ‘Energiek aan het werk’ met Jochem Uytdehaage

Maatschappelijke teamactiviteit

De kalender met de activiteiten om je met je team maatschappelijk in te zetten via a.s.r. foundation staat online. Kijk op Infonet > Mijn plein > a.s.r. foundation

Online cursus Budgetvaardig Een cursus om mensen die bijvoorbeeld door corona financieel in de problemen zijn geraakt, te helpen weer grip op hun geld te krijgen. Kijk op Infonet nieuws en/of in de a.s.r. academy.

Alle sessies vind je in de a.s.r. academy. Daar staat ook uitgebreidere info over iedere sessie en kun je je inschrijven.