Een bijzondere zomer

Het is donderdag 15 juli en Hoensbroek, mijn geboortedorp, is volop in het nieuws. Er is zelfs een live Op1-uitzending met Jort Kelder vanuit Amicitia, een kroeg die al decennialang het bruisende hart voor dorpsfeesten en carnaval is. De aanleiding, de overstromingen in Limburg, is ontzettend triest. Toch kan een enkel familielid het niet laten om tussen de foto’s van ondergelopen kelders, woonkamers en bedrijven door een schalkse opmerking over Jort in ‘onze stamkroeg’ te maken in de familieapp. Dat er nog ruimte voor humor is stelt me eerlijk gezegd enigszins gerust, want de beelden en verhalen van familie en vrienden over de overstromingen en evacuaties zijn heftig. En de beelden op tv over de situatie in België en Duitsland zo mogelijk nog erger. Tegelijkertijd zijn de verhalen over saamhorigheid, hulp en heldhaftige reddingen weer heel mooi om te zien. Ook hulpverlening vanuit a.s.r. aan getroffen klanten komt direct op gang. Echt goed dat a.s.r. enkele jaren geleden de eerste verzekeraar was die de overstromingsdekking voor secundaire waterwegen heeft ingevoerd, hierdoor was er meteen duidelijkheid over dekking voor onze klanten. Via de updates van het calamiteitenteam van Schade krijg ik mee hoe onze collega’s van Schade direct aan de slag zijn gegaan. Er staat een uitgebreid artikel over in deze i.p., een aanrader! Ondanks de overstromingen en ondanks de toenemende COVID-19 besmettingen besluiten we toch om in juli naar onze favoriete ‘glamping’ in Frankrijk te gaan. Even 2 weken rust met familytime. Verwend met een overvloed aan zon, lekker eten en leuke uitstapjes log ik maandag 31 juli weer in op mijn a.s.r.-laptop vanaf mijn werkkamer op zolder. Aan de slag met de voorbereiding voor de halfjaarcijfers. Die airco kan voorlopig wel uit blijven. De Telegraaf heeft het over Hollands zomerweer maar het is gewoon herfst.

Gelukkig winnen de Nederlandse atleten in Tokio de ene na andere Olympische medaille en wil ik daardoor toch het liefst de hele dag binnen sport kijken. Olympische Spelen 2032 in Limburg. Lijkt me een mooi element van de noodsteun. Kan Studio Sport de hele zomer vanuit Amicitia in Hoensbroek uitzenden. Weet zeker dat Dione de Graaff dat ook een toptent vindt.

Back to reality, er moet gewerkt worden aan de halfjaarcijfers. Gelukkig zien de resultaten van a.s.r. over de eerste helft van 2021 er zonder meer zonnig uit. Op alle fronten. De klanttevredenheid is gestegen, we zijn uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland door Effectory, we behaalden de nummer 1 positie in de toonaangevende ESG (environmental, social & governance) ranking van Sustainalytics en ook de financiële resultaten zien er goed uit. Het vervult me met trots.

Op het moment van schrijven van dit artikel kan ik over die resultaten nog niet verder uitweiden maar op woensdag 25 augustus kan dat wel. Op die dag presenteren Jos en ik de resultaten van a.s.r. aan beleggers, analisten, journalisten en uiteraard medewerkers. Ik hoop dat jullie nadien net zo trots als wij zijn op a.s.r.

Annemiek van Melick