In Beweging bij a.s.r.

'2 banen, dat is voor mij een gouden combinatie'

Toen Emma van Rijn vorig jaar mei bij de HR-afdeling van a.s.r. aan de slag ging, had ze niet gedacht dat ze er een jaar later nog een baan bij zou hebben. Inmiddels werkt ze ook bij het Johan Cruyff College. Voor haar is dit een gouden combinatie; bezig zijn met haar oude liefde topsport en werken bij a.s.r.

Door Marleen Veldhuijzen

‘Ik ben iets meer dan een jaar geleden begonnen als fulltime kracht bij HR Services. Tijdens de bila’s met mijn manager Jeroen hebben we het vaak gehad over mijn persoonlijke ontwikkeling. Hoe kan ik mezelf uitdagen en groeien? Ik hoefde niet lang na te denken over het antwoord. Ik heb heel lang geschaatst op nationaal niveau en wilde mijn oude liefde voor sport graag combineren met mijn werk. Toen zag ik een vacature van het Johan Cruyff College. Dit is een mbo-school waar jonge topsporters naast hun sport een opleiding Sport & Business of Sport & Coaching volgen. Zij waren op zoek naar een stagebegeleider voor 20 uur in de week. Met steun van Jeroen heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen. Ook heeft a.s.r. er aan meegewerkt door mijn contract terug te brengen van 38 naar 24 uur.

Ik werk nu 3 dagen per week voor a.s.r. en 2 dagen voor het Johan Cruyff College. Als HR-specialist verwerk ik alle personele mutaties. Denk aan contractverlengingen en in- en uitdienstgaande collega’s. Ook ben ik het eerste aanspreekpunt voor medewerkers met HR-gerelateerde vragen. In mijn andere baan begeleid ik topsporters tijdens hun zoektocht naar een stage. Ik help hen bij het schrijven van een CV en motivatiebrief, geef sollicitatietraining en begeleid ze tijdens hun stageperiode. Deze studenten sporten volgens een strak schema en kunnen niet fulltime stage lopen. Daar moeten

bedrijven dus rekening mee willen houden. Het grappige is dat ik zelf ook op het Johan Cruyff College heb gezeten. Ik heb hier mijn diploma gehaald en ben vervolgens naar het hbo in Leeuwarden gegaan. Dat was makkelijker omdat ik toen in Heerenveen woonde voor mijn schaatscarrière. In die periode ben ik overtraind geraakt en dat heeft er onder andere voor gezorgd dat ik gestopt ben met schaatsen en voor een maatschappelijke carrière heb gekozen.

Het leukste aan het hebben van 2 banen is voor mij de afwisseling. Ik ben iemand die veel dingen leuk vindt en dit is voor mij een gouden combinatie. Bij a.s.r. heb ik wat werk afgestoten, maar in 3 dagen kan ik de kerntaken prima uitvoeren. Dat ik daarnaast nóg een baan heb die ik ontzettend leuk vind, maakt het voor mij helemaal af.’