Mijn Stimulans

‘We maken onder andere droomdekentjes, knuffels en chemomutsjes’

Als schadebehandelaar Saskia van den Heuvel iets leuk vindt, dan is het wel creatief bezig zijn. Ze heeft zich een aantal jaar geleden aangesloten bij de Stichting CreaPower en maakt allerlei creaties van stof en wol voor met name kinderen die het niet makkelijk hebben en dementerende ouderen. Ook zou ze dit jaar aan de slag gaan tijdens een Creapower marathon maar het coronavirus gooide roet in het eten.

Door Marleen Veldhuijzen ‘Ik ben in 2013 met de Stichting CreaPower in contact gekomen doordat ik op zoek was naar een goed doel om mij bij aan te sluiten. De stichting organiseerde een CreaPower Marathon tijdens de Nationale Vrijwilligersdag NL Doet! en daar heb ik aan meegedaan. Sindsdien doe ik jaarlijks mee aan deze marathon en ben ik ook actief tijdens de andere creatieve dagen die de Stichting organiseert. Tijdens de jaarlijkse marathon worden met elkaar tastcreaties, droomdekentjes, knuffels, chemomutsjes, sondevoedingzakjes en kanjer-kralenzakken gemaakt voor bijvoorbeeld Stichting De Regenboogboom, Stichting Hartendekens en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Dit jaar zou de CreaPower Marathon op 14 maart voor de 9e keer worden georganiseerd. Ik had voor deze editie een Stimulansplan ingediend bij a.s.r. en die is goedgekeurd. Daar was ik heel blij mee want van het bedrag dat we van a.s.r. hebben ontvangen, hebben we stoffen, wol en garen gekocht.

Helaas is de marathon vanwege het coronavirus afgelast. Dat was een behoorlijke tegenvaller, want er zaten maanden voorbereiding in. In plaats daarvan zijn we allemaal thuis aan de slag gegaan. Ik heb knuffels gehaakt voor Stichting Hartendekens. Deze zijn voor kinderen die ernstig ziek zijn of een familielid hebben verloren en worden samen met een mooie Hartendeken cadeau gedaan.

Tijdens deze thuismarathon hebben we foto’s gepost op de Facebooksite van CreaPower. Het was leuk om te zien hoe ver de anderen met hun project waren, maar ik miste het bijpraten en het fysiek samen dingen doen. Normaal gonst het en bruist het van de energie. Ik hoop volgend jaar weer op een normale editie van de marathon.’

Ook deelnemen aan een maatschappelijke teamactiviteit?

Veel maatschappelijke organisaties kunnen wel wat extra hulp gebruiken.

a.s.r. foundation heeft een kalender vol met activiteiten waarmee je met je team kunt helpen. Uiteraard met inachtneming van de maatregelen door het coronavirus. Meer informatie staat op:

Infonet> over a.s.r.> a.s.r. foundation