Vakantie


Ik vind het wel eens leuk om terug te kijken naar mijn column in i.p. van een jaar eerder omstreeks dezelfde tijd. Om eens te zien wat ons toen bezig hield. ‘Door met plan A’ was de titel, zomer 2019. Vivat was net aan onze neus voorbij gegaan. Veel collega’s hadden dag en nacht gewerkt aan deze mogelijke overname en dan is de teleurstelling groot.

Maar ik weet niet of we er rouwig om moeten zijn. We hebben sindsdien ons pad gevolgd van overnames van bedrijven die iets toevoegen aan a.s.r. Met de overname van Loyalis, VvAA en Veherex zijn we goed op weg en met de komst van Annemiek en Ingrid hebben we een sterk RvB-team om samen met alle collega’s a.s.r. naar de volgende fase te brengen.

In die volgende fase staat in ieder geval het nog dichter bij klanten komen om hen nog beter van dienst te zijn op onze agenda. Aan die agenda werken we nu hard en het is nog te vroeg om daar meer over te vertellen. Feit is dat we onze klanten tot nu toe goed kunnen helpen. Ik ben echt trots op de stijgende NPS de laatste maanden en dat we ruimte geven aan klanten die het nu moeilijk hebben.

Ook ben ik trots op jullie, onze medewerkers, die vanaf dag 1 thuis hebben doorgewerkt ondanks vaak de zorg voor kinderen of anderen. Teams heeft een nieuwe dimensie gekregen, maar zal ondanks de events die we hebben gedaan wat mij betreft nooit de echte wereld kunnen vervangen.

We hebben elkaars fysieke aanwezigheid toch ook nodig. Vandaar dat we vanaf 1 juni weer langzamerhand werken aan de terugkeer naar kantoor. Ik snap dat veel collega’s daar nog

niet aan toe zijn en voorlopig liever thuis werken. Die ruimte is er, maar er zijn ook collega’s die het heerlijk vinden om een dag weer op het vertrouwde adres te zijn en elkaar fysiek in de ogen te kijken of samen op 1,5 meter afstand een kop koffie te drinken. Wat ik de laatste maanden zeker heb ervaren, is dat we elkaar hebben betrokken bij ons privéleven en dan doel ik niet alleen op de RvB-blogs. Ook anderen hebben in blogs hun persoonlijke ervaringen gedeeld en daar ben ik blij mee. Ook de Mood Monitor geeft een goede indicatie hoe we met elkaar deze periode beleven. Ik was echt onder de indruk van de antwoorden op de open vraag over waar je trots op bent. Het gaf mij de overtuiging dat we het met z’n allen goed hebben gedaan de eerste maanden.

En daarom is het wellicht een goed moment om even af te schakelen. De vakantie staat voor de deur. Mooi dat de mogelijkheden zijn verruimd en je, als je dat wilt, Europa in kunt trekken. Wie weet kan ik naar Italië, dat me na aan het hart ligt, maar ik heb de laatste maanden ook gezien hoe prachtig ons eigen land is in de vele wandelingen die ik heb gemaakt.

Wat je ook beslist: geniet van een paar heerlijke weken in de wetenschap dat a.s.r. er ondanks alles goed voorstaat en we je inzet na de vakantie weer goed kunnen gebruiken!

Jos Baeten