Nadine Bosch, OC-lid Ziektekosten sinds februari 2015

Door Sandra Meijer

OR / OC Persoonlijk

‘Corona heeft enorme impact op ons werk’

Samen met Wendy Fonk en Dennis Scholten vormt Nadine Bosch de OC Ziektekosten, met gezamenlijk al bijna 18 jaar ‘OC-ervaring’. ‘Als OC zijn we kritisch, we hebben regelmatig het MT gechallenged over de koers, de voorgestelde stappen en de consequenties voor de medewerkers.‘

Door Sandra Meijer

‘Zorg is een klein bedrijfsonderdeel, waardoor we makkelijk en snel met medewerkers kunnen praten en we onderling goed kunnen schakelen. Daarnaast is ieder lid van de OC werkzaam binnen een ander domein van Ziektekosten. Zo weten we precies wat er overal speelt en kunnen we op een relatief makkelijke manier het gevoel van medewerkers bij veranderingen ophalen.

De “lockdown” in verband met corona betekende voor ons schakelen. We moesten op een andere manier onze vooroverleggen houden, informatie ophalen en vergaderen met het MT. En juist in deze tijd kwam er weer een informatiememo langs! Waar we voorheen tijdens overleggen of in contact met collega’s ook op de non-verbale communicatie letten, moeten we nu veel meer doorvragen om de juiste informatie te krijgen en op deze manier de medewerkers goed te vertegenwoordigen.

Tegelijkertijd heeft corona een enorme impact op ons bedrijfsonderdeel: collega’s moesten op stel en sprong anticiperen op vragen vanuit zorgaanbieders en verzekerden, interne processen werden aangepast en werkdruk veranderde. Het is mooi om te zien hoe flexibel we zijn geworden!

Als OC hebben we ons dan ook gericht op hoe a.s.r./het MT omgaat met de medewerkers in coronatijd. Hoe helpen ze bij bijvoorbeeld de privé-/werkverhouding in balans te houden, maar ook of alle medewerkers goed in beeld zijn. Dit onderwerp komt nog altijd op tafel tijdens onze overleggen met het MT en zullen we de komende maanden, als we langzamerhand weer meer op kantoor gaan komen, ook onder de aandacht blijven houden.’