In Beweging bij a.s.r.

‘Geen coronakilo's voor mij’

Jeannette de Heij werkt al 20 jaar bij a.s.r. Ze heeft altijd binnen het schadebedrijf gewerkt, maar wilde op zeker moment haar horizon verbreden. Als manager van Operations en Staf bij a.s.r. Vitality bracht haar dat meer dan alleen een andere baan.

Door Sandra Meijer

‘Na 20 jaar in verschillende functies bij Schade te hebben gewerkt, wilde ik mijn horizon verbreden. Ik wilde meer innovatief bezig zijn. Gecombineerd met mijn persoonlijke interesse in mensen en gezondheid, kwam dit alles voor mij samen in de functie als manager van meerdere teams bij a.s.r. Vitality.

Het programma van a.s.r. Vitality heeft mij in al zijn facetten beïnvloed. Door uit mijn comfortzone te stappen, te solliciteren bij een onderdeel dat nog in de startupfase was én meewerken aan een mooi gezondheidsprogramma heeft mij de drive gegeven om ook weer met aandacht met mezelf aan de slag te gaan.

Ik gebruik het programma dagelijks om de nodige meters te maken en m’n trainingen mee te volgen. Daarnaast ben ik ook met m’n voedingspatroon aan de slag gegaan vanaf het begin van het jaar. Inmiddels ben ik 13 kilo afgevallen. De coronakilo’s gelden dus niet voor mij!

Ik ben kilo’s kwijtgeraakt door meer te bewegen, in de positieve flow te blijven doordat ik beloond word en te constateren dat mijn gezondheid nu (al) sterk verbeterd is, zoals een gezond BMI en goede bloeddruk.

Blijvend op een gezond gewicht komen, is niet eenvoudig geweest. Voor mij lag de uiteindelijke oplossing in het eigen maken van een gevarieerd eetpatroon, waar ook ruimte is voor iets lekkers af en toe. Daarnaast zoek ik sportactiviteiten die ik leuk vind om te doen en met wat variatie, dus een stuk wandelen of lekker actief met een training door boksen af te wisselen met een actieve workout.

Ik voel me een heel stuk fitter. Daarnaast heb ik een superleuke baan bij a.s.r. en ik ontwikkel me continu. Stilstand zie ik als achteruitgang, in beweging komen en blijven is een uitdaging die ik iedere dag met beide handen aan grijp. Dat geeft voor mij mijn leven en werk de dynamiek en positieve energie die ik nodig heb.’