KORT NIEUWS

Langzaam weer terug naar kantoor

Elke dag komen er zo’n 200 mensen naar kantoor. Sommige dagdelen zijn al snel 'volgeboekt’. Het maximum aantal wordt langzaamaan verruimd. Het kantoor is er in ieder geval helemaal op ingericht.

Keerpunt-medewerkers naar a.s.r.?

76 medewerkers kwamen in groepjes op 16 en 18 juni een kijkje nemen bij a.s.r. Na de splitsing van Keerpunt, een joint venture van a.s.r. en NN kunnen zij kiezen bij wie zij in dienst willen komen. Ewout Hollegien, directeur AOV: ‘Zij zijn bij ons van harte welkom. Wij willen met hen de dienstverlening aan de a.s.r.-klanten voortzetten. Ik ben ervan overtuigd dat de Keerpunt-medewerkers en de a.s.r.-collega’s elkaar zullen vinden in hun vakmanschap, collegialiteit en excellente klantbediening.’

De medewerkers die kiezen voor a.s.r. komen straks bij een nieuwe afdeling Re-integratie binnen het AOV-bedrijf. De splitsing is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit en de afronding van het adviestraject met de ondernemingsraden van Keerpunt, a.s.r. en Nationale-Nederlanden.

a.s.r. steunt taalontwikkeling in Utrecht

Dankzij de donaties van a.s.r.-medewerkers tijdens een Gamification-actie in december vorig jaar krijgen meer dan 70 Utrechtse gezinnen dit seizoen een Tas vol Taal. Deze tas is gevuld met speelgoed en (kleur)boeken voor kinderen van 0-4 jaar.

In de tassen, een initiatief van de Vrijwilligersorganisatie Taal Doet Meer, zitten onder andere een kijkwoordenboek, een (kleur)boek, kleurtjes en een memoryspel. Ouders en vrijwilligers kunnen dit materiaal gebruiken om kinderen spelenderwijs te ondersteunen in hun taalontwikkeling. Inmiddels hebben bijna 20 a.s.r.-medewerkers zich als vrijwilliger aangemeld. Met 35 euro kan Taal Doet Meer 1 tas vullen voor een gezin in Utrecht. Door de donatie van de collega’s zijn meer dan 70 gezinnen voorzien van zo’n tas.

Tas vol Taal is niet het enige goede doel dat a.s.r. foundation via Gamification heeft ondersteund. Sinds afgelopen december zijn er nog 2 succesvolle acties geweest: 3FM Serious Request voor het Rode Kruis (€ 5000) en de actie ‘Utrecht tegen Corona’ van het UMC Utrecht (€ 2500).

Sprakeloos!

Het gebeurt zelden of nooit dat Jos Baeten even niet weet wat te zeggen en het gebeurt helemaal zelden of nooit dat er iets voor hem geheim blijft. Maar de overval van Yvonne van Kuijk tijdens de opnamen voor de Teamsmeeting op 22 juni ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan was een complete verrassing voor Jos.

Toch dreigde het nog bijna mis te lopen. In het script van Jos stond dat de werknemer die het langst in dienst is bij a.s.r. – Yvonne – door hem virtueel nog even in het zonnetje gezet zou worden en dat ze een bos bloemen thuis zou ontvangen.

‘Maar jongens, ik weet toch zeker dat ik haar vanochtend hier bij de receptie zag zitten’, merkte Jos op toen hij het script nog even nalas voordat de camera ging draaien. ‘Dat klopt dan toch niet?’ Terwijl de crew zich van den domme hield, stond Yvonne verdekt opgesteld om toen haar naam werd genoemd, de zilveren gedenkplaat naar voren te rijden naar een totaal overrompelde Jos Baeten.

Zijn we jarig op 21 of 22 juni?

Is het 300-jarig bestaan nu op 21 juni of 22 juni? In ons jubileumboek schrijven we de 21e, in het live event met de RvB is er sprake van de 22e. Wat is het nu? Het antwoord is eigenlijk simpel. Het is maar net hoe je de geschiedenis interpreteert. Op 21 juni 1720 wordt de inschrijving gestart voor aandelen van de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam Anno 1720. Pas de volgende dag werden die officieel geplaatst en daarmee is dit eigenlijk de concrete start van ons moederbedrijf.

De plaquette van het hoofdkantoor aan de Archimedeslaan in zilver is tot stand gekomen dankzij donaties van vele medewerkers. Het oorspronkelijke idee om een cadeau te geven, was van José la Fleur. Zij ging op bezoek bij Koninklijke Begeer die de plaquette heeft gemaakt.

Verlenging zonnepanelenactie

Meerdere a.s.r.-collega’s hebben inmiddels deelgenomen aan de zonnepanelenactie van a.s.r. Zij hebben 100 euro korting ontvangen op de aankoop van zonnepanelen. De actie is verlengd tot 31 augustus.

Met zonnepanelen bespaar je gemiddeld zo’n 635 euro per jaar op je energiekosten. Het eerste jaar kun je de btw retour vragen, dat levert gemiddeld 750 euro op. Daar komt de aanbieding van 100 euro korting nog bij.

Daarnaast draag je met zonnepanelen bij aan een vermindering van CO2-uitstoot en een duurzame toekomst voor volgende generaties. Zonnepanelen kunnen ook zorgen voor een gunstiger energielabel. Dat kan de waarde van je woning verhogen.

De actie van real estate loopt via Zonneplan, een partij waarmee zij huurwoningen uit het woningfonds gaan voorzien van zonnepanelen. Aanmelden voor de actie voor medewerkers kan tot 31 augustus via zonneplan.nl/asrduurzaam.

Wat een bankje van a.s.r. real estate kan betekenen...

Met iets kleins iets groots doen voor de lange termijn. Zo ziet directeur woningfonds Robbert van Dijk het gebaar van a.s.r. real estate om een bankje te plaatsen in het Hof van Hage in Prinsenbeek. ‘Wij hebben veel woningen voor kleine huishoudens, met name appartementen. Veel mensen hebben daar weinig sociale contacten. Een bank nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan. Dat je open staat voor anderen. De bank is daarom voorzien van de tekst Elke ontmoeting is een nieuw begin.’

De gedachte om iets voor anderen te kunnen betekenen, zit achter dit initiatief. ‘Prinsenbeek is de eerste plek waar wij een a.s.r.-bank plaatsten, maar natuurlijk kijken we verder. Binnenkort staat IJmuiden op het programma. Het is een kleine moeite om zoiets te realiseren, hoewel er wel een vergunning voor nodig is. Maar ook op andere plekken waar wij woningen realiseren, gaan we bankjes plaatsen. Hoe leuk is het, bijvoorbeeld midden in een binnentuin. Ze worden overigens gemaakt door de makers van de zogenaamde Toekomststoel van a.s.r. dus van natuurlijk gerecycled materiaal. Bij elk project dat we kopen en ook bij ons bestaande vastgoed, gaan we voortaan kijken of we er een bank kunnen plaatsen.’