Kort nieuws


‘Misschien wordt a.s.r. in de toekomst helemaal zelfvoorzienend’

Adri Meijdam wint WKO Duurzaamheid Award 2019

Adri Meijdam, WKO-beheerder en MVO-specialist bij a.s.r. heeft de WKO Duurzaamheid Award 2019 gewonnen.


De jury riep Adri uit tot winnaar van de prijs voor zijn jarenlange werkzaamheden en inspanningen voor de systemen voor WKO (warmte-koude-opslag) en zijn rol in het verlagen van het energieverbruik van a.s.r. van 250 kWh naar 64 kWh per jaar per vierkante meter oppervlak. Adri ontving de Award tijdens het Nationaal Symposium van het Gebruikersplatform Bodemenergie uit handen van Lot van Hooijdonk, de Utrechtse wethouder mobiliteit, energie en groen.


Voor Adri is het winnen van deze award een aanmoediging om verder te gaan. ‘Ik wil het a.s.r.-gebouw samen met mijn collega’s en toeleveranciers nog duurzamer maken en in de verre toekomst misschien zelfs helemaal zelfvoorzienend.’


Dringen voor LEGO in a.s.r.-pand

LEGO-bouwers kunnen hun hart ophalen in Amsterdam. In een pand van het ASR Dutch Prime Retail Fund aan de Kalverstraat opende de LEGO Flagship Store eind november haar deuren. In de winkel zijn LEGO-bouwwerken te vinden die zijn geba­seerd op Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een 3,5 meter hoge windmolen van in totaal 885.757 LEGO-stenen. Ook hangen er verschillende schilderijen van Nederlands bekendste kunste­naars nagebouwd met LEGO-steentjes.


a.s.r. heeft als eerste verzekeraar een ruimere overstromingsdekking

Als eerste verzekeraar in Nederland breidt a.s.r. de verzekeringen voor gebouwen en hun inhoud uit met een overstromingsdekking. Onze klanten zijn vanaf 2020 beter verzekerd voor schade bij overstromingen.

Door klimaatveranderingen neemt het risico op overstromingen toe. Zij kunnen bijvoorbeeld ontstaan door het falen van waterkeringen bij extreme neerslag. Per 1 januari 2020 krijgen al onze klanten (particulier en zakelijk) met een uitgebreide verzekering en neerslag-dekking een automatische uitbreiding. Hierdoor zijn zij in bijna alle gevallen voor binnenstromend water gedekt!


Martin Kruizenga van Schade: ‘Tussen de regeling van de overheid die in een aantal gevallen dekking biedt voor instromend water en de gebruikelijke verzekeringsdekkingen zit “een gat”. Als maatschappelijk betrokken verzekeraar wil a.s.r. hiervoor een oplossing bieden. Daarom breiden wij onze verzekering uit met een overstromingsdekking. Wij zijn de eerste verzekeraar die dit standaard in de polisvoorwaarden van de gebouwen-, inboedel-en inventaris/goederen- verzekeringen heeft opgenomen.’


Ditzo opnieuw populairste website

De website van Ditzo is tijdens de Website van het Jaar Verkiezing verkozen tot populairste verzekeraarswebsite van 2019. Grote winnaar is voetbalclub PSV dat door het Nederlands publiek werd uitgeroepen tot dé Website van het Jaar 2019.

‘Wij zijn er trots op dat we voor de 4e keer op rij de titel Website van het Jaar hebben gewonnen’, zegt Rik Schneiders, manager Marketing & Verkoop bij Ditzo. ‘Uit 12 genomineerde websites zijn we gekozen tot meest populaire website in de categorie Verzekeraars. Ditzo heeft een grote groep loyale klanten die ook dit jaar weer de moeite hebben genomen om op ons te stemmen.’


De Website van het Jaar Verkiezing, dit jaar voor de 19e keer gehouden, is een jaarlijkse publieks stemming waar de beste en de populairste sites worden gekozen. Binnen 37 categorieën kiest het publiek haar favoriete sites op inhoud, navigatie, design en aanbevelings-intentie. Per categorie zijn er 2 prijzen te verdelen.De beste website is de site met de hoogste gemiddelde score voor

inhoud, navigatie, design en aanevelingsintentie. De populairste

website is de site aantal stemmen.


Met dit jaar meer dan een half miljoen stemmen behoort de Website van het Jaar verkiezing tot een van de grootste publieks-verkiezingen in Nederland.


Dinerbon voor winnaar fotowedstrijd

Met zijn foto in wielershirt won Eric van Rooij, commercieel riskmanager bij Schade Verkoop, de jaarlijkse zomerfotowedstrijd in i.p. Hij ontving uit handen van Marleen Veldhuijzen, a.s.r.-redacteur, zijn prijs: dinerbonnen ter waarde van 100 euro. Eric was blij verrast: ‘Ik wist niet eens dat er een prijs aan de wedstrijd was verbonden. Ik vind het gewoon leuk om hieraan mee te doen. De bonnen zijn natuurlijk wel zeer welkom.’


Weerman Reinier van den Berg onthult bij a.s.r. oplossing klimaat­probleem: bomen!

Op verzoek van de collega’s van Schade Particulier kwam weerman Reinier van den Berg onlangs zijn verhaal doen bij a.s.r. Het was zoals hij zelf aankondigde een verhaal over depressies en hoge-drukgebieden, maar niet in letterlijke zin.


Renovatie winkelcentrum van a.s.r. real estate is ‘Paris Proof’

Het komend jaar wordt het winkelcentrum in Middelburg grootschalig gerenoveerd. Zo’n 5000 m2 gaat van een verbruik van 345 kwh per vierkante meter naar minder dan de helft: 138 kwh. Bijzonder is dat bij de plannen voor de renovatie al rekening is gehouden met de doelen van het Parijse klimaatakkoord. Enkele van de duurzame maatregelen zijn: gevel- en dakisolatie, zonnepanelen, HR++glas en ledverlichting in de centrale ruimten. Het winkelcentrum – met oplaadpunten voor e-bikes en elektrische auto’s – is straks ook aardgasvrij! Het pand is onderdeel van het ASR Dutch Prime Retail Fund van a.s.r. real estate.

Laptops en telefoons krijgen
tweede leven

a.s.r. heeft dit jaar 55 cliënten van de Utrechtse welzijnsorganisaties De Tussenvoorziening en U-centraal geholpen aan computers en telefoons. a.s.r. doneert ieder jaar afgeschreven laptops en iPhones aan cliënten van De Tussenvoorziening en U-centraal.


Met die twee organisaties werken wij nauw samen bij het maatschappelijke project Financieel Vrijwilliger Thuis. Daarbij delen a.s.r.-collega’s hun financiële en administratieve kennis door ondersteuning te bieden aan mensen die moeite hebben om hun administratie op orde te houden.

.