‘Feest van je Leven’ sluit succesvolle migraties af

Met het ‘Feest van je Leven’ sloot Leven op vrijdag 22 november het programma Service Books af. De migratie van meer dan 800.000 polissen van 9 systemen naar 1 (LAL) zat erop en dat was reden voor een feestje in het Utrechtse museum Speelklok.

Door Martin Veldhuizen

Het vrolijkste museum van Nederland, zo noemt museum Speelklok in Utrecht zichzelf. En een vrolijke boel was het op vrijdag 22 november aan de Steenweg in het hart van de stad. Ruim 200 Leven-medewerkers genoten tussen de draaiorgels, speelklokken en snaarinstrumenten van het ‘Feest van je Leven’. Een feest als afsluiting van het programma Service Books, waarin in 5 jaar tijd 9 Leven-systemen werden gemigreerd naar 1 systeem: LAL.


Walking dinner
Na het welkomstwoord van directeur Pauline Derkman en een terugblik op Service Books door programmamanager Roland van Breda (zie kader) was het tijd voor een walking dinner met diverse gerechten. Ondertussen draaide DJ Michael Tom 78-toerenplaatjes uit een tijdperk ver vóór de migratie. Een kar met oud-Hollands snoep sloot het walking dinner af. Daarna barstte het feest los op muziek van een gelegenheidsband, gesponsord door onze migratiepartners Keylane en Finavista, met zangeres Micky Hurts, percussionist Gianna Tamen saxofonist Sax du Lot.


Voor de 17 medewerkers van Contact Centrum Leven (CCL) had het feest een dubbele lading. Door de migratie van de HLS-c portefeuille werden zij per 1 december boventallig. Zoals John van der Vlist, die a.s.r. na 43 jaar heeft verlaten. Hij had genoten van het feest. ‘Het was gezellig en goed georganiseerd.’ Ook de entourage beviel John. ‘Ik was nooit eerder in dit museum, maar ik denk dat ik nog een keer terugga met mijn kleinkinderen. Daar heb ik nu tenslotte alle tijd voor.’

Ruim 800.000 polissen overgezet naar 1 systeem!

In 2015 startte het programma Service Books, waarin meer dan 800.000 polissen van 9 Leven-systemen werden gemigreerd naar 1 systeem: LeanApps Life (LAL). Programmamanager Roland van Breda noemt Service Books een groot succes. ‘Niemand in de verzekeringsindustrie heeft dit nog voor elkaar gekregen. We haalden niet alleen alle planningen, we deden tussendoor ook nog een paar extra migraties. De succesfactoren? Onze samenwerking met de partners Keylane en Finavista en een ongelofelijk leuke werksfeer.’

Bert Wisman