HR UPDATE


Achter de schermen
bij het nieuwe leerplatform:
a.s.r. academy

Zelf de regie pakken over je ontwikkeling: dat moet niet alleen makkelijk zijn, maar ook leuk! Met dat idee ging HR begin dit jaar op zoek naar een leerplatform dat Mijn Ontwikkeling zou gaan vervangen.


Inmiddels staat de a.s.r. academy in de startblokken en geven toekomstige gebruikers hun laatste feedback voor de livegang van begin 2020. Want de gebruikers, die staan in dit proces centraal.

HR werkt aan betere employee experience

Sinds enkele maanden is HR bezig met het optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken van de meest voorkomende HR-processen.


Door uitleg over het proces en het aanvraagformulier bij elkaar te zetten in de digitale HR-helpdesk, hoeven medewerkers niet meer naar verschillende plekken op het HR Infonet voor uitleg en aanvraag van een mutatie. En omdat het systeem weet wie jij bent, hoef je jouw persoonsgegevens in het aanvraag­formulier niet meer zelf in te vullen.

Impuls aan referral recruitment

Volgend jaar gaat HR nog nadrukkelijker medewerkers betrekken bij het werven van nieuwe collega’s. Aanleiding is de krappe arbeidsmarkt en het feit dat via referral (het aanbrengen van kandidaten voor vacatures door collega’s) vaak de beste kandidaten binnenkomen.


Hoewel er een bonus van 750 euro verbon­den is aan het aanbrengen van een nieuwe collega, zetten a.s.r.-medewerkers hun netwerk nog weinig in om a.s.r. als verzeke­raar of werkgever te promoten. Ook posten medewerkers gemiddeld weinig op LinkedIn en worden posts van a.s.r. weinig geliket en gedeeld.