OR Persoonlijk

Bij de tussentijdse verkiezingen voor de Ondernemingsraad kreeg Mariëm Isiboukaren ruim 500 stemmen. Door het vertrek van Eline Rugebregt is zij vanuit de wachtlijst nu officieel lid van de OR geworden.


‘Ik wil een brede achterban creëren’


‘Toen bekend werd dat er tussentijdse OR-verkiezingen kwamen, werd ik hier door een OC-lid op gewezen. Zij kent mij persoonlijk en vond het goed bij mij passen. Toen ook andere collega’s mij aanmoedigden om me verkiesbaar te stellen, ben ik me gaan verdiepen in de taken van een OR-lid. Wat mij enorm aansprak, was het behartigen van de belangen van a.s.r. en uiteraard ook van de medewerkers. Ik ben iemand die zegt wat ze vindt en denk graag mee over allerlei zaken. Het OR-lidmaatschap past daarnaast ook goed in mijn persoonlijke ontwikkeling. Naast mijn werk bij Ditzo volg ik momenteel een masterstudie Rechten.


Voor de verkiezingen ben ik volledig uit mijn comfortzone gestapt. De OR staat onder andere voor verbinding met alle medewerkers, dus vond ik dat ik die verbinding in mijn campagne ook moest opzoeken. Om zoveel mogelijk collega’s te bereiken, heb ik diverse afdelingen gemaild en gemeld dat ik bij de Hotspot zou staan om met iedereen in gesprek te gaan. Dit leverde leuke reacties op én veel stemmen! Ik vond het spannend, maar ben wel blij dat ik het heb gedaan.


Ik wil iedereen bedanken die door zijn of haar stem zijn vertrouwen in mij heeft uitgesproken. En graag ga ik met collega’s die dat willen, in gesprek. Ik sta open om te horen wat er bij jullie speelt en wat je van me verwacht. Hiermee wil ik een brede achterban creëren, zodat ik als onderdeel van de OR de mening van de medewerkers aan de RvB kan overbrengen. Door goede communicatie in deze driehoek – medewerkers, OR, bestuur – kunnen besluiten weloverwogen worden genomen. Met inachtneming van de belangen van het bedrijf, maar ook van de medewerkers. Daar wil ik me als OR-lid graag voor inzetten.’


Mariëm Isiboukaren

OR-lid sinds september 2019