MIJN STIMULANS

‘Leuk als er volgend jaar meer collega’s meezwemmen’’

In 2012 krijgt de stiefvader van Bente Feldberg de diagnose ALS. Voor de intermediairadviseur van Pensioenen de reden mee te doen met de Amsterdam City Swim en toe te treden tot het bestuur van de stichting. Sindsdien zwemt ze ieder jaar mee. Dit jaar zamelde ze met collega’s bijna 1500 euro in.


Door Astrid Melger


‘Sinds vorig jaar doen er ook collega’s mee van a.s.r. Zelf kon ik dit jaar niet meedoen omdat ik zwanger ben, maar ik heb wel het initiatief genomen om dit te organiseren en zo ook geld op te halen voor het goede doel. De City Swim is een prachtig evenement. Je moet 2 kilometer zwemmen, dat is vergelijk­baar met 80 baantjes in het zwembad. Gemiddeld doe je er een uur over. Het is een beetje afhankelijk of je borstcrawl doet of schoolslag. Persoonlijk vind ik schoolslag leuker omdat je dan alles om je heen ziet. Al die mensen aan de kant die je aanmoedigen vind ik geweldig, maar het is natuurlijk ook bijzonder om door Amsterdam te zwemmen. Je zwemt echt door de grachten.

Ik heb ook de City Swim in Londen en New York gedaan.


Tim van den Berg van I&D heeft dit jaar training gegeven. Hij zwemt op hoog niveau en het was hartstikke leuk om van hem te leren. Ondanks dat ik niet kon meezwemmen, trainde ik wel mee. Vaak met Hanka Waas, die de City Swim wel heeft gezwommen. Het creëert echt een band om met collega’s zoiets samen te doen. Ik hoop dat er volgend jaar meer collega’s van a.s.r. meedoen. Laat het mij dus vooral weten als je er zin in hebt.’ •OOK EEN STIMULANSPLAN INDIENEN?

Ben je zelf actief bij een maatschappelijke organisatie, dan kunje hiervoor via het Stimulansplan1 keer per jaar financiële ondersteuning krijgen. Meer informatie staat op:
Infonet> over a.s.r.> a.s.r. foundation