HR UPDATE


Collega’s blij met de
NS-Business Card

Als onderdeel van het programma Duurzame Mobiliteit kunnen medewer­kers vanaf januari 2020 hun km­mobili­teitsbudget jaarlijks inruilen voor een NS­Business Card met OV Vrij abonne­ment. Voor veel collega’s een interessante optie, zo bleek uit de drukte bij de informatie-markt. Een week voor de deadline van 15 oktober waren er al ongeveer 300 kaarten besteld.

Campusactiviteiten:
alvast kennismaken met a.s.r.

De studenten zitten weer in de collegebanken. Nu nog hard aan de studie, maar misschien zijn sommige van hen in de toekomst wel onze collega’s! Daarom zijn onze recruiters sinds augustus weer druk bezig om hen alvast kennis te laten maken met a.s.r..

Tasjes voor Veritas

Tijdens de introductieweek voor Utrechtse studenten sponsorden we de goodiebags van studievereniging Veritas. We genieten nog steeds na van een straatbeeld vol (duurzame) a.s.r.-tasjes.

Verhalen voor een sterk werkgeversmerk

a.s.r. is een hele toffe plek om te werken. Dat weten wij, maar weet de buitenwereld dat ook? Door het delen van verhalen in allerlei vormen – blog, interview, gebruik social media – brengen wij onze ‘unique selling points’ naar buiten. En jij kunt daarbij helpen!

Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker dat mensen weten wat a.s.r. als werkgever te bieden heeft. Zodat ze aan ons denken wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe baan of een vacature van a.s.r. zien. Daardoor komen er meer sollicitanten die passen bij onze cultuur en onze manier van werken. Fijn voor de sollicitant en fijn voor ons.

Maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Het korte antwoord: door verhalen te vertellen.

Nieuwe trainees aan de slag

In september startten 11 kersverse academici aan hun traineeship bij a.s.r. De komende anderhalf jaar werken zij aan 3 opdrachten van elk een half jaar en doorlopen ze een programma van trainingsbureau Terwerk, waarin ze via verschillende thema’s aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. Dit doen ze onder begeleiding van een mentor, een praktijkbegeleider en ontwikkelcoaches Susan Hoornweg en Karen van der Mark van HR.

De introductieweek

Het traineeship werd begin september in stijl afgetrapt met een introductieweek. De trainees konden al hun prangende vragen aan Jos Baeten stellen en werden geïnspireerd door Boudewijn van Uden, die vertelde over Expeditie Spitsbergen. En na een dag praten over duurzaamheid en MVO mochten zij op dag 2 zelf aan de slag, met een klus van a.s.r. foundation: een pittige boen- en verfklus in speeltuin Anasi op Kanaleneiland. Verder in de week volgde onder andere nog een training van Time to Change over samenwerken, een bootcamp van High5 en de introductiedag van a.s.r.

Inmiddels zijn de trainees helemaal up and running in hun eigen bedrijfsonderdelen, en werken ze alweer een maand aan hun eerste opdrachten. Naar verwachting stromen zij in 2020 uit in hun bedrijfsonderdeel.