HR UPDATE


Veel inschrijvingen na opening a.s.r. academy

Kort na de opening van de a.s.r. academy liepen de inschrijvingen voor de trainingen snel op. Een teken dat het nieuwe leerportaal overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. De reacties van medewerkers zijn ook erg positief.

Bij de informatiestand in de Hotspot deelden mede-werkers hun eerste indrukken met het projectteam. Het nieuwe leer portaal wordt omschreven als mooi, overzich¬telijk en gebruiksvriendelijk. Medewerkers geven aan dat ze goed kunnen vinden wat ze zoeken, vooral ook het aanbod van voorkeursleveranciers. En dat blijkt ook uit de inschrijvingen! In een speurtocht die de eerste weken na de lancering liep, werden alle cadeaus gevonden en de inschrijvingen voor zowel de trainingen van a.s.r. als de trainingen van externe leveranciers liepen snel op. De micro-learnings moeten daarentegen nog wat meer ontdekt worden. Continu verbeteren De positieve reacties zijn een goed signaal, maar de gebruiksvriendelijkheid van de a.s.r. academy wordt pas echt op de proef gesteld als collega’s verschillende trainingen hebben gevolgd en afgerond. Dat duurt even, zeker nu klassikale trainingen voorlopig zijn afgelast. Maar HR blijft alert op feedback van gebruikers en stuurt bij waar mogelijk. Aan de achterkant blijft leverancier Studytube ook aan het werk, bijvoorbeeld aan een beter dashboard en een inspiratiepagina. Daarover later meer.

Thuis aan je ontwikkeling blijven werken Om ook thuis aan je ontwikkeling te blijven werken, kun je gebruik maken van het uitgebreide aanbod van online trainingen van GoodHabitz. Het complete aanbod vind je onder ‘online trainingen’ in de bibliotheek.

4e editie van welkomstmagazine

Van ‘Welkom bij a.s.r.’, is zojuist een 4e editie verschenen. De afgelopen 2 maanden hebben Corporate Communicatie en HR alle content voor dit magazine voor nieuwe medewerkers opnieuw doorgelopen en geactualiseerd. Text & Design heeft er vervolgens weer een spetterend magazine van gemaakt.

Op de cover schitteren deze keer Chimene en Fred. Het welkomstmagazine is bedoeld om nieuwe collega’s op een luchtige manier kennis te laten maken met a.s.r. Het wordt voorafgaand aan de eerste werkdag toegestuurd, zodat nieuwe collega’s zich kunnen voorbereiden op hun start bij a.s.r. Het magazine ligt ook bij het Servicepunt in de centrale hal. De reacties van nieuwe collega’s op het magazine zijn erg positief.

Werving traineeship 2020 gaat niet door Als gevolg van de coronamaatregelen is besloten om de werving voor het nieuwe traineeship dat op 1 september 2020 zou starten, niet door te laten gaan. Jenny Schellekens, HR communicatie: ‘Jammer, want we stonden volledig in de startblokken, en hadden samen met de trainees een mooie video gemaakt voor de wervingscampagne. Maar ook begrijpelijk: de begeleiding van een nieuwe groep trainees kost tijd en inzet en we snappen het uitgangspunt van de RvB om de komende tijd volledig te focussen op onze klant en het gezond houden van ons bedrijf.’

Hoe gaat het met de trainees?

In maart rondden de trainees die in 2018 bij a.s.r. begonnen zijn, hun traineeship af. Na anderhalf jaar leren, ontwikkelen en ervaring opdoen hebben ze alle 7 een passende functie gevonden waar ze hun ontwikkeling voortzetten. Het traineeship voor dit jaar gaat helaas door de coronamaatregelen niet door.

De trainees kijken positief terug op hun traineeship en bouwen vol energie verder aan hun loopbaan bij a.s.r. Liselore Hunfeld, marketeer a.s.r. Vitality: ‘Door de vrijheid die ik tijdens het traineeship heb gekregen voor mijn persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling zit ik nu echt op een plek die bij mij past. Mijn werk is afwisselend en ik werk met veel verschillende mensen samen. En hopelijk kan ik in juni weer met de collega’s op kantoor zijn!’ Ook Terry Nick Bergsma is blij met zijn vaste functie. ‘Als data scientist kan ik het ontwikkelen van zelflerende algoritmes combineren met mijn persoonlijke passie: een goed verhaal vertellen. En er is nog zo veel moois te leren. Ik kijk ernaar uit om samen data science verder te ontwikkelen bij a.s.r.’

Lichting 2019 Ondertussen zijn de 11 trainees van 2019 begonnen aan hun tweede opdracht. Susan Hoornweg en Karen van der Mark coachen en begeleiden hen sinds de introductieweek van afgelopen september. Dat is wel even schakelen nu de deuren gesloten zijn. Susan: ‘De klassikale trainingen kunnen niet doorgaan en het is best wennen om elkaar voorlopig niet live te ontmoeten. Maar gelukkig kunnen Karen en ik de trainees online coachen en begeleiden en hebben ze onderling veel contact. Ook hebben we inmiddels een online intervisiebijeenkomst en een online training georganiseerd. Kortom, we bewegen mee met de situatie, maar kijken uit naar het moment dat we weer op de normale manier verder kunnen met het traineeship.’