HR UPDATE


Mood Monitor: Teamgevoel en toewijding blijft, zorgen zijn er ook

Een week na Pasen lanceerde HR de eerste Mood Monitor om tijdens het thuiswerken gevoel te houden bij hoe het met iedereen gaat. Sindsdien beantwoorden wekelijks ongeveer 2500 collega’s 3 vragen over hun werkgeluk, toewijding en vitaliteit.

Minder voldoening, wel een sterk teamgevoel Ondanks het feit dat we op afstand van elkaar werken, blijft het team-gevoel sterk aanwezig. Wel geven veel collega’s aan wat minder voldoening uit het werk te halen dan toen we elkaar nog dagelijks zagen en spraken. Collega’s onder de 35 jaar hebben het op dit vlak lastiger dan oudere leeftijdsgroepen.

Wel of geen verlof? Op het gebied van vitaliteit zien we de laagste scores binnen de leeftijds groep 35 tot 45 jaar. Zij maken zich de meeste zorgen over corona en de gevolgen daarvan. Veel van deze collega’s moeten werk en zorg voor kinderen combineren en/of hebben ouders in de risicoleeftijd. Ook valt op dat collega’s naar eigen zeggen wel de ruimte voelen om verlof op te nemen, maar dit volgens de verlofcijfers in de praktijk toch minder doen.

Trots op a.s.r. We blijven bijzonder toegewijd aan ons werk. We zijn goed in staat elkaar te informeren, voelen ons comfortabel in het gebruik van digitale middelen en weten de kwaliteit van onze dienstverlening op peil te houden. Die toewijding blijkt ook uit de ongekend hoge Employee Net Promoter Score van +51. Medewerkers waarderen met name de communicatie over de coronamaatregelen, de opstelling van het management in deze periode, de onderlinge samenwerking, teamprestaties, de extra vrije uren voor zorgtaken of ontspanning en de live-bijeenkomsten met de RvB-leden.

Geef je feedback op de nieuwe HR Infonet startpagina

Samen met gebruikers bouwt HR aan een gebruiksvriendelijker HR Infonet waar collega’s sneller kunnen vinden wat ze zoeken. De startpagina van HR heeft inmiddels een nieuwe look & feel, die zo veel mogelijk voldoet aan de wensen en het zoekgedrag van gebruikers.

De grootste verandering in het nieuwe ontwerp is de grote HR Helpdesk banner bovenin. Hierin zoek je direct je antwoord in de digitale HR Helpdesk. Kun je daar je antwoord nog niet vinden? Dan wordt jouw zoekwoord naar HR gestuurd. Zo kunnen de meest gezochte onderwerpen en zoektermen stap voor stap worden toegevoegd.

Ook nieuw zijn de blokjes ‘snel naar’ en ‘handige links’. En natuurlijk kun je via de blokken onderin ook nog steeds op onderwerp zoeken. Daar staat nu – naast een onderwerp en icoon – ook een korte omschrijving van de pagina waar je op klikt, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Deel je tips en ervaringen Achter de schermen blijft HR testen en verbeteren. Dus wil jij je ervaringen delen of heb je tips om het HR Infonet nog beter te maken, stuur dan een mail naar yanniek.van.dooren@asr.nl.


Onze ‘ mood’ In de Mood Monitor stond een open vraag: Waar ben jij trots op? Daarop kwamen ruim 1500 reacties!

Volop (online) ontwikkelmogelijkheden via a.s.r. academy

Een klassikale training bijwonen zit er voorlopig nog even niet in. Maar dat betekent niet dat je ontwikkeling stil moet blijven staan! De a.s.r. academy staat vol met online ontwikkelmogelijk-heden waar goed gebruik van wordt gemaakt. Doe jij al mee?

Veel trainingsbureaus hebben hun trainingen omgebouwd tot online varianten. Zo zijn de Learning Agility GO-workshop en de Teams DNA van HFM, de workshops Energiemanagement en Zelfregie van VDS en de Insights-training bijvoorbeeld allemaal online te volgen. Ook zijn er nieuwe online workshops bijgekomen. Deelnemers zijn razend enthousiast over de workshops Online verbinden; hebben wij contact? en Mentaal fit vanuit huis, die HR in samenwerking met trainingsbureaus heeft gemaakt.

LE programma aangepast Ook het Leiderschap Educatie programma, het modulaire ontwikkelprogramma voor leidinggevenden, is aangepast. Een aantal fysieke trainingen is afgelast, maar inmiddels vindt het intervisiecafé online plaats en zijn er extra online alternatieven toegevoegd. Populair is de training Leidinggeven op afstand, die van deelnemers gemiddeld een 9 krijgt. Een van de deelnemers meldt: ‘Een leuke training die een mooie mix maakt tussen tips over leidinggeven op afstand, praktijk en intervisie tussen a.s.r.-leidinggevenden.’